Coronaregels BC Velsen

Corona-toegansbewijs

Tijdens de speelavonden en wedstrijden controleren we de QR-code van het Corona-toegangsbewijs. Meld je altijd bij het scanpunt in de hal.

Algemene hygiëne regels

Ben je verkouden? Blijf thuis.
Nies en hoest in je ellenboog.

Reinig je handen zorgvuldig:
In de hal zullen diverse mogelijkheden zijn om je handen te wassen. Desinfecteer je handen voor het betreden van de sporthal.

Houd voldoende afstand waar mogelijk (1,5 meter):
Voor en na het spelen van wedstrijden of trainen houd je minimaal 1,5 meter afstand. Deze regel geldt onderling niet voor jeugd tot 18 jaar.

Ben je positief getest?
Laat het ons weten. Dan brengen wij, indien nodig, de betreffende personen op de hoogte.

Tijdens een wedstrijd

Invullen van het wedstrijdformulier:
Zorg er voor dat één persoon per team (ook één persoon van de tegenstander) het wedstrijdformulier invult. Desinfecteer je handen bij het invullen van het formulier.

Vermijd zo veel mogelijk fysiek contact:
Geef geen handen, geen high-fives en moedig teamgenoten niet te luidruchtig aan.

Wachtende spelers:
De niet spelende spelers wachten, op afstand, naast de baan op bankjes en eventueel op de tribune.

Tellen naast de baan:
Ben je een teller tijdens de wedstrijd, desinfecteer je handen voor het vastpakken van de telborden. Naast elke baan is desinfectiemiddel beschikbaar.

In de kleedruimten

De kleedruimtes kunnen beperkt gebruikt worden. Is het druk? Probeer een andere kleedruimte of wacht op elkaar.

Ga je na de wedstrijd direct naar huis? Douche dan liever thuis. 

Publiek

Publiek is welkom op de tribunes. We verzoeken het kijkende publiek plaats te laten nemen op de daar voor aangegeven plekken. Het publiek is ook verplicht zich te melden bij het scanpunt, om de QR code te laten checken.

Kantine

De kantine is gewoon geopend. Bewaar zo veel mogelijk afstand tot elkaar tijdens het drinken van een drankje met de tegenstander en bij het bestellen. ! let op: de QR code kan gecontroleerd worden.

Wat als corona wordt vastgesteld bij een teamlid?

Als er een speler is die klachten heeft die overeenkomen met klachten van het coronavirus dan geldt het volgende:

Uiteraard blijf je thuis als je klachten hebt. Maar in geval van sporten, waar je traint met anderen en/of speelt in een team en anderen potentieel in gevaar brengt, gelden aanvullende maatregelen:

  • Als een sporter symptomen heeft van koorts, hoest of kortademigheid, dan traint hij/zij niet, speelt hij/zij niet en dient hij/zij te worden getest.
  • Als een sporter positief wordt getest op het virus dan gelden de richtlijnen vanuit de overheid.
  • De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Door de GGD wordt bepaald welke richtlijnen er gelden voor de medesporters.
  • Wanneer men het advies krijgt om in quarantaine te gaan, houdt de sporter zich daaraan en doet hij/zij in die periode niet mee met de trainingen/wedstrijden.
  • I.v.m. een mogelijk contact- of brononderzoek is het van belang te weten wie tijdens een training/wedstrijd in de accommodatie is geweest.

Coronabesmetting van 1 speler in het team

Het kan voorkomen dat er een speler in een team besmet raakt met corona. Dan gelden natuurlijk de regels zoals hierboven beschreven. Is de speler niet in contact geweest met de andere spelers van het team dan kan de wedstrijd met een invaller gewoon gespeeld worden.