Aangepast badminton

Aangepast badminton

Lid worden

BC Velsen biedt ook badminton aan voor minder valide mensen, zowel voor rolstoelers als voor staanders. Er is voor ieder wat wils. Per individu wordt er gekeken naar wat de mogelijkheden voor hem/haar zijn. Zodoende wordt er per persoon naar een oplossing gezocht om de mogelijkheden die er zijn zo goed mogelijk te benutten. Alles wordt gedaan onder begeleiding van een deskundige trainer.

Aangezien rolstoelers lager zijn dan staanders en het voor rolstoelers veel meer moeite kost om het hele veld te kunnen bespelen zijn er andere regels. Zo is het speelveld bijvoorbeeld kleiner en hangt het net lager.

De sfeer is erg goed. Er wordt op een heel ontspannen manier getraind en er is altijd ruimte voor een lolletje. Ondanks dat het op een heel ontspannen manier gebeurd, wordt er toch veel geleerd. Sporters die vanwege een blessure of door klachten m.b.t. de handicap een avond niet kunnen spelen, komen dan vaak gewoon voor de gezelligheid toch op woensdagavond naar de Zeewijkhal. We zijn dan ook meteen aangekomen bij het doel van het aangepast badminton: minder valide mensen op een ontspannen manier leren badmintonnen en dus bezig zijn met sport. Maar natuurlijk wordt er niet alleen getraind voor de gezelligheid. Een aantal spelers hebben ook als doel om deel te nemen aan verschillende toernooien.

Na afloop van het badmintonnen gaan we altijd naar de kantine van de sporthal om even bij te komen en gezellig te kletsen. Dit doen we natuurlijk altijd in combinatie met het nuttigen van een drankje.

Voor iedereen die op zoek is naar een leuke sportclub waar een goede sfeer hangt moet vooral eens een kijkje komen nemen op de woensdagavond tussen 19.00u en 20.00u in de Zeewijkhal te IJmuiden.