Recreanten

Jeugd

 

BC Velsen heeft jeugdleden van 6 tot 18 jaar

Onze badmintonvereniging heeft zo’n 100 jeugdspelers in de leeftijd van 6 tot 18 jaar.

De allerjongsten leren op een speelse wijze badmintonnen. Na de warming up gaan ze op het veld badmintonspelletjes doen waardoor ze vaardig worden met racket en shuttle. Al snel wordt voorzichtig onderling een eerste wedstrijdje badminton gespeeld. Dit alles gebeurt onder professionele begeleiding van gediplomeerde trainers met assistentie van enthousiaste baanbegeleiders.

Competitie

Kinderen die het spel goed onder de knie hebben kunnen competitie gaan spelen. Op dit moment bestaat het jongste team uit kinderen van 11/12 jaar en in de hoogste teams zijn de kinderen gemiddeld 15 jaar. Een standaard badmintonteam bestaat uit minimaal vier spelers, 2 jongens en 2 meisjes. Maar tegenwoordig mag een jeugdteam (minimaal vier spelers) ook bestaan uit 3 meisjes en 1 jongen of 3 jongens en 1 meisje Er worden enkel- dubbel- en mixpartijen gespeeld. Het competitieseizoen is van september tot eind januari.
De competitiespelers doen regelmatig aan toernooien van andere verenigingen mee.

 

          

Ouder-kindtoernooi

Twee keer per jaar wordt een ouder-kindtoernooi georganiseerd. De jeugdige spelers mogen dan met hun ouders, opa/oma, buren, kennissen een ochtend badminton spelen. Tijdens dit toernooi draait het niet om winst maar om samen badminton spelen.

 

Kom een keer meedoen!

Kinderen zijn altijd welkom om een keer mee te doen. Er wordt op zaterdagmorgen zowel in het Polderhuis (10.00 uur – 12.00 uur) als in de Zeewijkhal gespeeld (10.00 uur – 12.00 uur)

Voor meer informatie over badminton voor de jeugd kunt u bellen of mailen met de ledenadministratie. 

Kosten:

Jeugdleden € 125,00 (lid jonger dan 16 jaar per 1 september van het lopende seizoen)

  

 

Hier vindt u een inschrijfformulier