Recreanten

Senioren

Badminton is een sport voor iedereen 

Bij de senioren spelen mensen in de leeftijd van 20 tot 80 jaar, van recreant tot fanatieke competitiespeler. Je kunt op iedere leeftijd met badminton starten, kom dus gerust eens een keer meedoen. Bij de recreanten staat badminton in het teken van gezelligheid in combinatie met een avond lekker sporten. Voor wie dat wil is er op maandagavond (Polderhuis) en woensdagavond (Zeewijkhal) recreantentraining door een professionele trainer. Deze training is voor beginners maar ook voor gevorderde recreanten.

BC Velsen heeft drie speelavonden (maandag, woensdag en donderdag). Spelers mogen alle drie de avonden spelen maar één avond mag natuurlijk ook.

Tijdens de speelavonden wordt veelal eerst een half uur tot een uur met ‘rackettrekken’ gewerkt. De rackets van alle spelers gaan bij elkaar en dan worden willekeurig vier rackets getrokken. De eigenaars van de rackets spelen op een baan. Zo spelen ervaren en onervaren mensen met elkaar en bovendien leer je elkaar wat beter kennen.
 

Familie en vriendentoernooi

Een jaarlijkse traditie is het familie en vriendentoernooi. Op dit zeer goed bezochte toernooi mogen leden met hun familie en/of vrienden tegen andere leden spelen. Bij dit toernooi staat de gezelligheid voorop. Na afloop van het toernooi is meestal een gezamenlijk eten in de kantine.

 

Recreantencompetitie

Rond februari/maart wordt vaak een recreantencompetitie met omliggende verenigingen georganiseerd. Als BC Velsen doen we met meerdere teams mee aan deze kleine competitie. Net als in een gewone competitie zijn er dan uit- en thuiswedstrijden. Een badmintonteam bestaat normaal gesproken uit minimaal 2 dames en 2 heren. Er worden enkel-mix en dubbelpartijen gespeeld. Bij de recreantencompetitie beperkt het zich meestal tot mix- en dubbelpartijen.

 

  

Kom een keer kijken of meedoen

Nieuwsgierig en enthousiast geworden? Kom gerust een keer kijken of meedoen. We hebben rackets te leen. Wilt u eerst meer informatie dan kunt u contact opnemen met onze ledenadministratie (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Graag tot ziens in de sporthal!

 

Speeltijden:

Polderhuis 

Maandagavond van 19.00 - 20.00 uur, recreanten training

Maandagavond van 20.00 - 22.00 uur, recreanten vrijspelen

Zeewijkhal 

Woensdagavond van 19.00 uur - 20.00 uur uur, recreanten training en daarna tot 22.00 uur vrij spelen

Donderdagavond van 20.00 - 22.00 uur, recreanten vrijspelen

Niet-leden kunnen op donderdagavond meespelen voor 7,50 euro

 

Hier vindt u een inschrijfformulier voor een lidmaatschap of een aanvraagformulier voor een 10-rittenkaart.