Woensdagavond 27 februari en 6 maart Pickleball

Badminton Club Velsen start samen met Pickleball Holland een nieuwe sport. Kom gratis kennismaken met Pickleball op onze open avonden, woensdag 27 februari of 6 maart in Het Polderhuis.

 

Sinds 2017 wordt dè Amerikaanse sporthit Pickleball ook in Nederland gespeeld. Wij willen op woensdagavond in Het Polderhuis inwoners van Velsen kennis laten maken met Pickleball. Het is een sport die iedereen leuk vindt èn kan spelen. Een klein veld, een laag net, een lichte ‘paddle’ en bal maken dit tot een sport voor alle leeftijden en niveaus. We hebben recreatieve spelers. Ook als je niet meer zo snel ter been bent of een blessure hebt kun je vaak nog prima pickleballen! Binnen een half uur heb je de basis onder de knie en speel je een partijtje. Tennissers, badmintonners, squashers en tafeltennissers vinden Pickleball meteen leuk omdat ze de techniek snel beheersen, de tactiek en tempowisselingen als uitdaging ervaren en hun netspel verbeteren.

 

Benieuwd? Kom naar de openavonden  van 20:00 -22:00 uur kun je een balletje slaan en geven we clinics. Enige dat je nodig hebt zijn sportschoenen voor binnen. Deelname is gratis.

 

 

Plaats: Velserbroek, Sporthal Het Polderhuis, Vestigingplein 58 1991 RK Velserbroek

Meer info en filmpjes: pickleballchannel.com,  www.usapa.org        


 

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

Kortings actie voor jeugdspelers

Voor maar € 15 tot aan het einde van het seizoen meespelen

Na het scholenbadmintontoernooi bieden we alle jeugdspelers een geweldige kortingsactie aan.

Voor maar € 15 kan je tot eind april 2019 meespelen.

  • Waar: Het Polderhuis in de Velserbroek
  • Dag: Zaterdagmorgen
  • Tijd: Van 10:00 - 12:00 uur

Neem wel binnensportschoenen mee, Rackets hebben wij voor jou.

Kom gerust kijken op zaterdagmorgen!!!

 

Klik hier voor de kortingsactie

Succesvolle eerste Scholenbadmintontoernooi

 

Afgelopen zaterdag, 19 januari 2019, vond het eerste Scholenbadmintontoernooi van BC Velsen plaats. Het was een fantastische dag met veel strijd, plezier en passie. In totaal waren er 13 scholen aanwezig en 94 kinderen. Nadat nogmaals de spelregels aan de kinderen waren uitgelegd, werd er gezamenlijk een warming up gedaan. Waarna de wedstrijden konden beginnen. Maar liefst 6 rondes per poule moesten er gespeeld worden voordat de winnaar bekend werd. In drie poules, respectievelijk groep 6/ 7/ 8, kwam een winnaar naar voren. De kinderen kregen een mooie beker. Voor de tweede plaats was er ook nog een prijs. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Bram Diepstraten. 

 

Uiteraard kon het toernooi alleen doorgaan dankzij de inspanning van de vele vrijwilligers van de B.C. Velsen, die deze dag niet alleen naast de banen stonden om de wedstrijden in goede banen te leiden, maar ook achter de wedstrijdtafel. Ook de inzet van de buurtsport  coach, vakleerkrachten en Sportloket Velsen werd door ons zeer gewaardeerd. Wij kijken terug op een succesvol eerste Scholenbadmintontoernooi. Hopelijk tot volgend jaar!

 

Meer info over B.C. Velsen: www.bcvelsen.nl of bekijk onze Facebookpagina.

 

 

Aanvullende gegevens