Competitie spelen in coronatijd

* UPDATE 13 oktober 2020 *

Vanwege het stijgende aantal besmettingen is het niet meer mogelijk om de competitie door te spelen.

* UPDATE 29 september 2020 *

In de afgelopen weken is het aantal besmettingen met het coronavirus opgelopen. Deze stijging maakt dat Badminton Nederland kijkt naar de mogelijkheden die er zijn om tijdens landelijke, regionale en/of lokale lockdowns toch competitie te blijven spelen.

Bekijk de door BC Velsen opgestelde regels:

Algemene hygiëne regels

Ben je verkouden? Blijf thuis.
Nies en hoest in je ellenboog.

Reinig je handen zorgvuldig:
In de hal zullen diverse mogelijkheden zijn om je handen te wassen. Desinfecteer je handen voor het betreden van de sporthal.

Houd voldoende afstand waar mogelijk (1,5 meter):
Voor en na het spelen van wedstrijden of trainen houd je minimaal 1,5 meter afstand. Deze regel geldt onderling niet voor jeugd tot 18 jaar.

Ben je positief getest?
Laat het ons weten. Dan brengen wij, indien nodig, de betreffende personen op de hoogte.

Tijdens de wedstrijd

Invullen van het wedstrijdformulier:
Zorg er voor dat één persoon per team (ook één persoon van de tegenstander) het wedstrijdformulier invult. Desinfecteer je handen bij het invullen van het formulier.

Vermijd zo veel mogelijk fysiek contact:
Geef geen handen, geen high-fives en moedig teamgenoten niet te luidruchtig aan.

Wachtende spelers:
De niet spelende spelers wachten, op afstand, naast de baan op bankjes en eventueel op de tribune.

Tellen naast de baan:
Ben je een teller tijdens de wedstrijd, desinfecteer je handen voor het vastpakken van de telborden. Naast elke baan is desinfectiemiddel beschikbaar.

Contactgegevens

Van elk bezoekend team vragen we graag de contactgegevens (naam, emailadres en telefoonnummer) van alle spelers. Dit kan genoteerd worden op het tweede blad achter het wedstrijdformulier. Deze contactgegevens worden enkel gebruikt indien hier aanleiding voor is. Twee weken na de wedstrijd zullen de gegevens worden verwijderd.

Maak een foto van je wedstrijdformulier, inclusief contactgegevens, en verstuur deze naar Jessica. Zo worden de juiste gegevens bewaard.  

In de kleedruimten

De kleedruimtes kunnen beperkt gebruikt worden. Er kunnen maximaal 8 personen de kleedkamers betreden. Is het druk? Probeer een andere kleedruimte of wacht op elkaar.

Ga je na de wedstrijd direct naar huis? Douche dan liever thuis. 

Publiek

Publiek is niet langer welkom op de tribunes. We verzoeken dan ook al het kijkende publiek niet te laten komen.

Kantine

De kantine is vanaf 30 september gesloten. Het is niet mogelijk om daar te wachten en/of wat te drinken.

Wat als corona wordt vastgesteld bij een teamlid

Als er een speler is die klachten heeft die overeenkomen met klachten van het coronavirus dan geldt het volgende:

Uiteraard blijf je thuis als je klachten hebt. Maar in geval van sporten, waar je traint met anderen en/of speelt in een team en anderen potentieel in gevaar brengt, gelden aanvullende maatregelen:

  • Als een sporter symptomen heeft van koorts, hoest of kortademigheid, dan traint hij/zij niet, speelt hij/zij niet en dient hij/zij te worden getest.
  • Als een sporter positief wordt getest op het virus dan gelden de richtlijnen vanuit de overheid.
  • De GGD verzorgt het bron- en contactonderzoek om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Door de GGD wordt bepaald welke richtlijnen er gelden voor de medesporters.
  • Wanneer men het advies krijgt om in quarantaine te gaan, houdt de sporter zich daaraan en doet hij/zij in die periode niet mee met de trainingen/wedstrijden.
  • I.v.m. een mogelijk contact- of brononderzoek is het van belang te weten wie tijdens een training/wedstrijd in de accommodatie is geweest.

Coronabesmetting van 1 speler in het team

Het kan voorkomen dat er een speler in een team besmet raakt met corona. Dan gelden natuurlijk de regels zoals hierboven beschreven. Is de speler niet in contact geweest met de andere spelers van het team dan kan de wedstrijd met een invaller gewoon gespeeld worden.

Landelijke, regionale en lokale lockdown

In het geval van een landelijke lockdown gaat Badminton Nederland kijken of het mogelijk is om de competitie later te starten. Hiervan brengen we jullie natuurlijk van te voren van op de hoogte. Bij een lockdown gedurende de competitie wordt er gekeken of de wedstrijden kunnen worden verplaatst tot na de lockdown.

In het geval van een regionale lockdown worden de wedstrijden die buiten de regio met een lockdown liggen gewoon gespeeld. Wedstrijden tegen teams die in het gebied met een lockdown liggen worden uitgesteld.

In het geval van een lokale lockdown worden de wedstrijden die buiten dit gebied liggen gewoon gespeeld. Wedstrijden tegen teams die in het gebied met een lockdown liggen worden uitgesteld.